FRI FRAGT VED KØB OVER 500 KR

OM MADURO *

Efter at Hr. Maduro har vandret rundt i detailbranchens grå gange, ser han pludseligt lyset, i form af et tomt lokale i Nansensgade.

Her møder Hr. Maduro også sit livs kærlighed og sammen opfostrer de deres love-child, butik Maduro * på Frederiksborggade 39, ud fra deres fælles motto:

“God stil er mere end indretning og design.”

Det lyder måske lidt langhåret! Men god karma samt god stil er noget der følges ad og skal vægtes højere end indretning.

Uden det er der ingenting.

Hvorfor Maduro *?

Mange af vores kunder har svært ved at udtale Maduro:

Er det Ma-durum,  Panduro, Mad-uro eller hvordan siger man det egentlig rigtigt? Og hvad betyder ordet i det hele taget?

Det udtales Ma- du- ro, og har intet med mad ophængt i snore eller en særlig type durumrulle at gøre.

Ordet er faktisk et efternavn, der stammer fra de Vestindiske øer.

Ser i…
Der var engang en soldat, der drog i tjeneste på de Vestindiske øer i Caribien, der dengang var en dansk koloni.

Vilhelm Bartholin Tuxen, som den tapre soldat hed, mødte i denne tid en smuk afrikansk kvinde, med det danske fornavn Caroline Amalie.

Det var dengang almindeligt at man gav slaverne danske fornavne, mens de fik lov til at beholde deres efternavne; Caroline Amalies efternavn var Maduro.

I tiden på øerne forelskede Vilhelm og Caroline sig hovedkulds i  hinanden, og fik en søn ved navn Bartholin Christian Maduro Tuxen.

Denne Cristian er min oldefar. Jeg har senere fundet ud af at ordet Maduro også betyder ”moden” og er et meget almindeligt efter/mellemnavn i Spanien.

Maduro er altså et slægtsnavn, der vidner om en kærlighedshistorie, og som har fundet vej ned gennem generationerne og ud på vores butiksskilt.

Sådan lyder historien, men jeg synes egentlig bare at Maduro lød fedt…..Så derfor:

 

”Den modne” – Jeppe Maduro Hirsch, indehaver af Maduro *